Serile Miscarii Aradene

Nu prea scriu despre Serile Miscarii Aradene caci nu prea reusesc sa ajung. De aceasta data insa am tinut neaparat sa iau parte si astfel vineri am reusit de mi-am eliberat programul, si pentru ca tineam musai sa vad interiorul Sinagogii Neologa din Arad, am participat la acest eveniment.

A fost o decizie buna, poate chiar una din cele mai inspirate. De ce? Pe langa povestile interesante si legendele urbane despre viata si personalitatea lui Francisc Neuman de Vegvar ce au fost prezentate, am ajuns sa-l cunosc si pe nepotul sau.

Alaturi de nepotul lui Francisc Neuman

Seara a trecut pe nesimtite si pot sa spun cu mana pe inima ca din multimea de informatii am prins si cateva care m-au impresionat. Una din aceste informatii a fost cea in care s-a povestit cum de s-a infiintat echipa de fotbal UTA, cum a fost construit stadionul UTA si cum a ajuns UTA sa devina cea mai titrata echipa din “provincie”.

Acum, dupa multele informatii pe care le-am aflat, spun cu si mai multa tarie ca sunt “Mandru ca-s Aradean” si totodata am acum si mai mare ambitia de a oferi cat mai multe din povestile oamenilor minunati ce acest oras i-a avut. Aradul merita ca si de acum inainte sa avem oameni ca cei ce mai demult au lasat amprente impresionante in istoria locala. Aradul are nevoie de oameni darnici, harnici si alturisti. Avem nevoie de acei oameni care sa puna binele comunitatii, al orasului deasupra binelui personal si sa aduca schimbarea necesara pentru ca Aradul sa redevina acel oras minunat care stim cu totii ca a fost si ca va putea sa fie din nou daca muncim pentru asta.

Ma bucur ca avem o istorie bogata si frumoasa, dar acum este momentul sa facem noi istoria si sa ridicam Aradul acolo unde merita, printre primele orase din tara.

Gata, va las cu cateva fotografii pentru ca daca voi continua asa se vor gasi carcotasi care sa spuna ca am un discurs prea patriotic 😀

No Comments

Leave a Comment

Please be polite. We appreciate that.
Your email address will not be published and required fields are marked

Connect with Facebook


*