Si la mai mare

Stateam zilele acestea si ma uitam cum mi-a scazut traficul pentru ca nu am scris nimic … si ma intrebam cum de … pai evident, din moment ce nu am scris. Ma mai intrebam de ce nu revine traficul la o valoare cu care m-am obisnuit dupa ce am scris … raspunsul a fost simplu: pentru ca nu mai scriam ceea ce m-a consacrat, m-am pus sa scriu pentru Super Blog mult si am renuntat la ce ar fi fost bine sa scriu, da, am facut un compromis pentru a-mi monetiza blog-ul, pentru a scoate niste banuti.

Nu e prea bine ce am facut, imi dau seama asta acum cand traficul scade in loc sa creasca, da, acum cand se pare ca voi face ceva bani si nu e bine asa, eu am vrut sa imi cresc blog-ul sa ajung sa fie destul de mare incat sa pot sa vand publicitate pe el si nu neaparat sa scriu advertoriale pentru a primi o suma mica 🙁 (asa cum din pacate se va intampla la Super Blog).

Asadar, dupa 1 decembrie am sa incep sa rescriu articole din cele ce m-au consacrat, am sa incep sa scriu din nou despre Apple, despre Arad si despre viata in Romania. Acesta este primul pas pentru a reporni cresterea de trafic si pentru a repune pe directia corecta blog-ul meu. Dupa ce voi reusi sa-l pun pe directia buna am sa ma apuc sa studiez metode simple sau complicate pentru a monetiza traficul la mine pe blog, nu doar simple bannere. Am sa schimb si tema, am sa fac astfel o investitie in blog, in asa fel incat sa pot sa ajung acolo unde mi-am propus, un blog printre primele din tara si neaparat printre primele din Arad (deja sunt, banuiesc, dar trebuie sa pun accent mai mult pe tot pentru a ajunge si printre primele din tara).

Multi au gandit un blog ca si un business la inceput, dupa care dupa un timp au ajuns sa il considere mai mult, sau nu. La mine a inceput ca si o curiozitate, sa vad cum e sa am un blog, dupa care m-a prins si am inceput sa pun pasiune si suflet in blog, sa il modelez dupa mine, sa ii dau viata proprie si sa exprime ce am eu de exprimat. De cele mai multe ori acest lucru se vede din stilul meu de a scrie … care e propriu :P.

Intr-un final am ajuns la concluzia ca un blog de nisa, asa cum il vad eu pe al meu este un blog care va fi mai greu de monetizat prin reclama, dar incercarea moarte nu are si sper ca in curand sa pot sa fac pasul in spre reclama platita, mai precis sa pot sa incep sa “scot” bani din blogging.

Pentru cazul in care nu voi reusi sa ajung sa scot profit din blog, nu ma supar 😉 de ce? Pentru ca am inceput sa pun suflet nu am sa renunt la blog … si desi unii ar spune ca este o pierdere de timp, va spun sincer … nu este, chiar imi face placere sa scriu.

Sa nu uit si asta este o proba pentru Super Blog si de aceea o scriu acum la final.

No Comments

Leave a Comment

Please be polite. We appreciate that.
Your email address will not be published and required fields are marked

Connect with Facebook


*