Sunt mic si fac diferenta

OK … nu m-am exprimat chiar corect din punct de vedere al dimensiunilor fizice … ci ma refeream la altele. Faptul ca eu, unul singur, ca si persoana sunt mic, mic in comparatie cu multimea, in comparatie cu restul, in comparatie cu alti oameni mai cunoscuti.

Dar sa revin la subiect, desi sunt mic, fac diferenta, cum anume? Simplu, facand cea ce-mi place, facand cateodata si ce nu-mi place, dar incercand sa ajut.

Asa se face diferenta, nu prin comentarii, nu prin a fi nesimtit, fara de respect, etc.

Hai sa spunem lucrurilor pe nume: in ziua de azi daca incerci sa faci ceva, fara a cere nimic in schimb, sau esti criticat, sau esti pus la zid sau esti luat in deradere si as putea sa o tin asa pagini intregi. De exemplu, in ziua de azi daca nu esti plin de nesimtire, esti dat deoparte, daca stai la rand sa cumperi ceva, altii se baga in fata ta, dar daca le spui ceva esti injurat sau mai rau risti sa fi si batut. Daca te pui sa citesti o carte, singur pe o banca intr-un parc, risti sa te trezesti ca privirile ce iti sunt adresate sunt unele nu prea placute, de parca ai citi o revista deocheata sau de parca ai face planuri pentru cine stie ce infractiune, culmea ar fi sa citesti o revista deocheata si sa nu se ia nimeni de tine.

Pot spune ca avem o tara care o ia pe o panta autodistructiva. Politicienilor le pasa doar de buzunarele lor, de putere, de interesele grupurilor din spatele lor, etc. Economia nu este ajutata de loc, oamenii muncitori nu stiu cum sa faca sa “fenteze” statul care cere tot mai mult, fix pentru ca e fentat de tot mai multi. Tinerii sunt interesati de internet, jocuri, sex, distractie, etc. putini fiind cei interesati de cultura, de arte, etc. (ma bucura cand vad tineri participand la eventimente culturale si/sau artistice). Pensionarii traiesc in amintiri, isi doresc sa se intoarca anumite perioade, sau sa isi retraiasca viata altfel si de aceea sunt nervosi si suparati, astfel ca isi revarsa amarul pe cei din jurul lor.

Asadar, eu unul mic … plus inca unul mic … ne strangem doi, mai gasim inca cativa care sa ne impartasesca ideile, mai gasim inca cativa care sa se alature noua si picatura cu picatura ne adunam si la un moment dat vom avea puterea ca ceea ce spunem sa fie luat in considerare.

De aceea nu trebuie sa renuntam la idealuri, la vise, la dorinte si sa ne luptam pentru a ajunge unde vrem, sa ne luptam pentru a obtine ce dorim, nu trebuie sa ne dam batuti si nici sa ne lasam luati in deradere.

Hai sa luam atitudine si sa incepem sa facem o schimbare. De aceea tin sa spun cu mandrie ca impreuna cu Cristina (@whygogreece) si Dani (@doipe2) ne-am pus sa facem Lecturi Urbane in Arad. Toate detaliile le gasiti: http://arad.orasulciteste.ro/.

No Comments

Leave a Comment

Please be polite. We appreciate that.
Your email address will not be published and required fields are marked

Connect with Facebook


*