Taria de caracter sau doar un caracter aparte?

Nu prea imi place sa scriu despre o tema data, dar pentru ca m-am decis sa fac un efort, sa incerc si sa poate sa si reusesc sa cresc, sa ajung mai sus decat sunt acum, mai sus decat am fost si bineinteles mai sus decat altii, am sa fac acum un efort si am sa scriu despre tema primita, primita de cei de la Toyota in cadrul competitiei Super Blog 2012.

E greu, e greu sa gasesti o persoana remarcabila care sa-ti fi influentat viata. E greu pentru ca sunt atatea astfel de persoane in jurul nostru si mereu vor fi si altele. De aceea am decis sa ma orientez si sa aleg unul din scriitorii mei preferati: Philip K.(Kindred) Dick.

Philip K. Dick este un autor de romane si nuvele Science-Fiction, iar una dintre cele mai cunoscute opere ale sale fiind “Viseaza androizii oi electrice?”, nuvela care a stat la baza filmului Blade Runner. Nu cred ca are rost sa insir toate cartile si nuvelele scrise de el, sunt multe si foarte bune (parerea mea personala), asa ca am sa ma rezum la un exemplu, o carte care exploreaza posibilitatea ca fortele Axei sa fi castigat cel de al Doilea Razboi Mondial: Omul din castelul inalt. Nu intru in detalii, va lasa sa speculati sau sa o cititi.

Dar sa revin la felul in care acest scriitor mi-a influentat viata si prin ce consider eu ca este remarcabil: felul de a scrie si mai ales subiectele: metafizica si teologia, astfel ca nu te poti plictisi cand citesti o carte scrisa de el. Prima carte pe care am citit-o a fost cea antementionata, aceasta carte ridicandu-mi semne de intrebare legate de istorie, modul in care evoluam ca specie, civilizatie, etc.

Felul sau de a scrie imi pare fluid, elegant si foarte expresiv, iar aceste lucruri le pot lega direct la noua Toyota Avensis, care este intradevar o masina cu personalitate, expresiva, eleganta si cu linii fluide.

Acum 2 ani cand a aparut aceasta reclama:

citeam aceasta carte si eram complet absorbit de ea, incercam sa imi imaginez cum ar fi daca japonezii ar fi castigat razboiul si ar fi divizat lumea in 2 impreuna cu germanii. Da, un lucru extrem de greu de imaginat si de aceea consider ca aceasta carte este un foarte bun exemplu de literatura Science-Fiction extrem de reusita.

Adevarul este ca unei persoane elegante precum Philip K. Dick ii s-ar potrivi un astfel de automobil, si nu spun degeaba ca este o persoana eleganta, imaginea de mai jos o dovedeste si vine sa-mi intareasca afirmatia.

Philip K. Dick

Nu vreau sa ma mai lungesc, asa ca am sa va reamintesc ca aceasta este o proba pentru Super Blog 2012, este un articol pe care sper sa reusesc sa-l rescriu asa cum imi doresc intr-un moment in care sa nu mai conteze pentru un punctaj, intr-un moment in care sa fie apreciat omul, cel om cu un caracter puternic ca si in reclama de mai sus sau ca si Philip K. Dick care in timpul Razboiului Rece a scris o carte de Science-Fiction extrem de tulburatoare si care nu doar te pune pe ganduri ci si te influenteza si ajungi sa te intrebi, oare cum as fi trait eu intr-o astfel de lume? Mai ales ca in acele timpuri spionajul, contraspionajul si alte activitati asemanatoare erau extrem de interesante ca si subiecte pentru scriitori, cu toate acestea Philip K. Dick a avut curajul sa scrie totul altfel, oferind o perspectiva plina de surprize si unica asupra unei variante a istoriei care ar fi putut sa fie scrisa astfel intr-un alt univers, unul paralel.

No Comments

Leave a Comment

Please be polite. We appreciate that.
Your email address will not be published and required fields are marked

Connect with Facebook


*