Tu stii cine esti?

Se intampla ca de multe ori sa pierdem din personalitatea noastra, influentati de mediul inconjurator, de oamenii care ne sunt alaturi, de cei cu care interactionam pe parcursul unei zile, etc., iar toate acestea nu fac bine. De ce? Pentru ca de multe ori la sfarsitul zilei, atunci cand ne culcam, eul nostru este deja sufocat de toate intamplarile de pe parcursul zilei, de ceea ce auzim de la oamenii din jurul nostru, etc.

Se intampla uneori sa nu realizam faptul ca putin si usor de tot ne schimbam, sa nu vedem ca ne influenteaza anumite persoane si ca in orice moment putem sa ducem asa de departe aceaste schimbari incat nu ne mai recunoastem.

Eu am descoperit ca e bine sa ma schimb, dar nu mult, sa ma schimb, dar fara sa renunt la princiiple mele, la acele idei ce ma definesc ca si persoana, sa nu dau inapoi atunci cand prin influenta ce o exercita asupra mea o anumita persoana, viata sa-mi fie chimbata complet, iar ideile mele sa nu mai fie aceleasi.

Principiile pe care le pastram, pe care le aparam si care dispar sau se schimba ultimele sunt adevarata esenta a eului, ceea ce ne defineste si ne diferentiaza de ceilalti.

Principii

Spun toate astea deoarece imi dau seama ca desi pare ca m-am schimbat fata de cum eram acum 5-10 ani, in esenta principiile, dorintele, ideile si crezurile mi-au ramas intacte. Au fost oameni in jurul meu care au generat o influenta masiva asupra personalitatii mele, dar nu m-au schimbat la baza. Imi place sa cred ca am pastrat toate acele principii care ma definesc ca si persoana, ca in continuare sunt acelasi, desi poate la exterior sunt schimbat in anumite feluri. Vreau sa cred ca daca s-ar intampla sa ma asez la masa, sa discut cu cineva din trecut, ideile mele de baza, ceea ce eu vreau sa fac si valorile in care cred au ramas aceleasi, iar interlocutorul meu va realiza acest lucru.

Imi doresc ca in continuare sa raman la baza acelasi om, sa cred in aceleasi valori, sa am aceleasi vise si sa fac totul in asa fel incat sa pot sa le realizez.

Pe final te intreb: Tu stii cine esti? Sti care sunt acele valori care pe tine te definesc si care te fac sa fi tu? Acele valori pe care nimeni, dar nimeni nu le poate schimba, valorile si principiile pe care se bazeaza intreaga ta personalitate. Deci, stii cine esti?

2 Comments

Cristina P

about 4 years ago

ar fi o aberatie sa sustinem ca nu ne schimbam...fiecare om se schimba, in bine, in rau. si intr-adevar, avem un set de valori care le purtam dupa noi o viata intreaga, valori care ne-au fost insuflate in copilarie si pe care le-am "sedimentat" mai tarziu. niciodata nu am suportat minciuna , de exemplu. asa am fost de cand eram mica; pe de alta parte, am avut mereu limba ascutita, uneori prea ascutita. m-a costat, sigur, dar uneori poate e mai bine asa. mereu plec de la premisa ca oamenii sunt buni , ca sa ma lovesc de alta realitate...mai incolo

Adrian din Arad

about 4 years ago

@Cristina P: Toti ne lovim de partea neplacuta a vietii, cu toatea astea daca stai sa analizezi oamenii din jurul tau, toti spun ca sunt buni si ca nu ar face rau, etc. dar cand ii vezi ce rai sunt si cum se comporta cu anumiti oameni parca nu mai esti la fel de convis ca iti spun adevarul.

Leave a Comment

Please be polite. We appreciate that.
Your email address will not be published and required fields are marked

Connect with Facebook


*