Turismul, un excelent motor economic

Am fost de joi pentru 4 zile in Praga si nu pot sa spun decat: wow. Este un oras minunat, merita vazut. Este plin de istorie, legende, superstitii precum si de multe cladiri vechi foarte bine renovate, restaurate si intretinute. Am sa revin cu un articol special doar pe aceasta tema.

Consider ca atat timp cat suntem dispusi sa vedem si sa credem, sa incercam si sa muncim, putem avea un motor economic extraordinar pentru orasul nostru prin intermediul turismului.

Aradul are multe avantaje care ne-ar ajuta in a atrage o multime de turisti, turisti care ar cheltui mult, iar astfel am ajunge sa avem crestere economica care s-ar traduce in mai multi bani la nivel local si implicit intr-un standard de viata mai bun pentru noi, pentru aradeni.

Ne bucuram ca avem autostrada spre Timisoara, dar acesta nu este neaparat un lucru bun. De ce? Doar am ajunge mai rapid in Timisoara, dar nu e de loc util pentru noi si o spun deoarece tendinta turistilor este sa se deplaseze intr-un oras mai mare si in care au multe obiective de vizitat. Nu spun ca Aradul este un oras mic, de loc, dar Timisoara este cam de 2 ori mai mare. Aradul are o multime de obiective turistice care, din pacate, nu sunt exploatate asa cum trebuie, nu sunt promovate si nu sunt nici macar intretinute.

Cel mai mare si important obiectiv turistic de care ne-am putea folosi este mult mediatizata Cetate a Aradului. Eu spun asa: daca s-ar fi vrut s-ar fi gasit bani pentru a muta armata din Cetatea Aradului. Da, s-a facut bine ca s-a investit in infrastructura, dar la fel de bine se putea in paralel incepe si mutarea armatei si redarea cetatii circuitului turistic. Astfel pe cand toata infrastructura ce se renoveaza va fi terminata, am avea un obiectiv turistic major in renovare si/sau deja renovat si deschis turistilor.

Cetatea are o istorie plina de momente importante si este plina de legende, asa cum am mai scris aici si aici, acestea pot fi exploatate, asa cum in Praga am citit si am aruncat si eu banuti in diverse locuri pentru a-mi aduce noroc (Cine nu o face ca si distractie? E amuzant nu neaparat trebuie sa crezi in asa ceva :D), putem si noi avea astfel de locuri.

Turismul ar avea si un alt efect benefic asupra economiei, nu doar direct prin vizitatorii care cheltuie, ci si prin renume, prin promovarea orasului. Astfel tot mai multe companii ar auzi de Arad, ar vedea ca suntem bine pozitionati, iar daca taxele de impozit locale ar fi mai mici (ce fain de noi :D), atunci mai mult ca sigur ne-ar alege pe noi in locul Timisoarei (acolo unde taxele locale sunt 50% fata de ale noastre acum 🙁 ).

Hai sa punem umarul si sa facem din orasul nostru un oras cu care sa ne mandrim, un oras in care turistii sa fie incantati de cladirile din centrul sau, sa fie inmarmuriti de starea buna in care se gaseste Cetatea Aradului, sa vina de placere pe strandul de pe malul Muresului si sa mearga la terasele de pe Strand unde sa se relaxeze asa cum si noi o facem/faceam. Chiar imi doresc ca Aradul sa fie un oras mai bun, mai frumos si mai vizitat de catre turistii din intreaga lume. Imi doresc ca in Arad lucrurile sa fie bine facute, responsabil si in asa fel incat banii nostri sa fie cat mai bine gospodariti. De aceea, asa cum am mai spus, sustin Claudiu Cristea ca si primar al Aradului. Nu uitati, un primar va face treaba si ajutat de o echipa buna, iar echipa lui Claudiu Cristea este cea inscrisa in cursa pentru consilieri ca si partidul Forta Civica.

2 Comments

Vlad Iuga

about 5 years ago

Nu trebuie sa iei exemplul net superior Praga, ci doar trebuie sa te uiti sa vezi ce au facut in Alba Iulia, unde au redat cetatea circuitului turistic si inca renoveaza, construiesc si amenajeaza toate obiectivele, fie ele principale sau secundare. P.S.: In afara de taierea copacilor seculari care erau in complexul istoric...

Adrian din Arad

about 5 years ago

@Vlad: Ce sa spun de alte orase din tara: Sibiu ca si un prim exemplu.

Leave a Comment

Please be polite. We appreciate that.
Your email address will not be published and required fields are marked

Connect with Facebook


*