UAV nu primeste nici o stea de la Coalitia Pentru Universitati Curate

Din pacate Arad-ul a pierdut la acest capitol, adica la capitolul universitar. La capitolul licee putem sa ne mandrim caci avem o multime de “Colegii Nationale” care sunt cea mai inalta treapta la care poate ajunge un liceu de prestigiu (vezi Slavici, Economicul, Ghiba Birta, etc.).

LE: Aici este lista completa cu stelele aferente.


Majoritatea universităţilor de stat tolerează plagiatul şi nu au instrumente de control – arată raportul al Coaliţiei pentru Universităţi Curate. Potrivit documentului, în 71 la sută dintre universităţi regulile privind plagiatul sunt complet ignorate şi nu au un instrument de control.

Printre neregulile constatate, se numără cazurile de nepotism, lipsa de transparenţă precum şi cazuri de corupţie.

Analiza a urmărit în general managementului financiar al acestora, transparenţa şi corectitudinea.

După aceste criterii, nicio universitate din ţară nu a luat cinci stele.

Doar trei universităţi au obţinut patru stele: Universităţile “Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, cea de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş şi Universitatea “Iuliu Haţieganu” din Cluj-Napoca.

În schimb, şase universităţi nu au obţinut nicio stea: Universitatea “Constantin Brâncuşi” din Târgu Jiu, Universitatea “Aurel Vlaicu” din Arad, Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative Bucureşti, Universitatea “Eftimie Murgu” din Reşiţa, Universitatea de Medicină şi Farmacie “Carol Davila” Bucureşti şi Universitatea de Ştiinte Agronomice şi Medicină Veterinară Bucureşti.

Coaliţia a monitorizat 42 de universităţi de stat din totalul de 56, timp de câteva luni.

Sursa: EuropaFM.ro
LE: Sursa 2: 9am.ro

No Comments

Leave a Comment

Please be polite. We appreciate that.
Your email address will not be published and required fields are marked

Connect with Facebook


*