Un nou Troian pt. Mac OS X

Daca virusi nu sunt, atunci incearca cu torieni. Interesant este faptul ca trebuie sa downloadez, dupa aceea sa rulezi si in final sa introduci parola de administrator pentru a se instala troianul, ceea ce inseama ca tu, ca si om, trebuie sa fi foarte naiv, sa nu citesti si pe deasupra sa nu te informezi asupra ce se intampla pe internet.

Acest troian nou este denumit OSX_JAHLAV.D si se gaseste, as putea sa spun, tipic, pe site-uri porno. Pentru cei ce nu viziteaza astfel de site-uri, continuarea este simpla, nu veti intalni astfel de troieni, in schimb pentru cei ce viziteaza astfel de site-uri … eh … hai sa explic metoda prin care incearca sa ajunga la tine in Mac acest troian.

trojan_quicktime_donot

Pe site-urile: omandtryx.com, simplexdoom.com si sinisteer.com (toate de la IP-ul: 91.214.45.73), iti dau un mesaj prin care te anunta ca trebuie sa dai jos (pt. a vedea pornachele de acolo) un update sau plugin pentru QuickTime. Se downloadeaza: QuickTimeUpdate.dmg, pe care daca incepi sa il instalezi … ai pus-o de o salata 😛

Acum … daca ai instalat atunci baietii pot sa urmareasca traficul ce il faci, poate si ce tastezi, dar ce este sigur ii ca iti reruteaza DNS-urile si te trimit pe site-uri de Phising de unde iti obtint multe (poate toate) informatiile personale.

Asadar … fara pornache pentru ca altfel … uite ca te trezesti cu un troian.

No Comments

harry

about 8 years ago

nasol momentul. bine, daca esti asa fraier sa te lasi dus de nas ... si nu ma refer la faptul ca iti instalezi un codec pt. quicktime pentru a putea viziona un filmulet, asta se mai intampla. insa sa instalezi acel soft de pe un server de pornarii, asa ceva merita pedepsit. daca ai little snitch sau alt soft de genul, mai poti salva ceva prin faptul ca nu permiti outgoing traffic la servere necunoscute. daca stii ;-)

Adrian din Arad

about 8 years ago

@harry: yeah ... totu' ii sa nu te prea dai la pornache :P

Leave a Comment

Please be polite. We appreciate that.
Your email address will not be published and required fields are marked

Connect with Facebook


*