Un prim review la un site

Iata ca azi am o insarcinare putin mai ciudata. Da, trebuie sa fiu sincer imi este putin ciudat, cu toate astea, e momentul sa ii dau bice si sa rezolv aceasta mica sarcina de a face un review la un site si de a sugerea imbunatatiri.

Va amintiti ca am scris cu cateva saptamani in urma de Straja, de cazare in Straja. Ei de data asta am sa scriu din nou despre cazarea din Straja, cazarea de la Vila Alpin.

Am intrat pe site-ul lor pentru a doua oara, cu scopul precis de a afla cat mai multe despre ce posibilitatile de cazare ce le ofera ei, daca vrei sa petreci un sejur in Straja. In prima faza am ramas suprins de informatiile primite pe prima pagina, care coincide in acelasi timp cu pagina “despre noi”. Sunt concise, punctuale si cam seci (sa fiu scuzat, dar asa imi pare). Eu unul as fi scris o poveste de introducere, as fi facut pagina de “landing” diferita fata de cea “despre noi”. In pagina “despre noi” as fi scris, neaparat, o poveste despre cum a aparut vila, despre cum s-a dezvoltat, cei ce fac parte din echipa de acolo, lucruri concrete despre locatie. E foarte bine ca pe “landing page” apar idei de tururi si informatii despre energia din zona, despre legende, etc., dar aceste informatii ar fi mers mult mai bine intr-o pagina dedicata Strajei si nu pe prima pagina.

In mod normal “landing page” ar trebui sa aiba informatii despre promotii, despre noutati si cateva informatii generale despre vila propriuzisa, toate astea frumos scrise si compuse intr-un text, nu insirate ca si o lista.

Pagina de promotii este binevenita, mereu, dar ele ar fi mai bine sa fie frumos structurate, font-ul de marime egala, doar preturile mai mari si pentru ca sunt o persoana care crede in minimalism, as renunta la Bold si Italic in acelasi loc, sau Bold sau Italic, parca arata mai bine asa.

Informatiile despre partiile de ski sunt perfecte, e pagina pe care eu am gasit-o cea mai completa, plina de lucruri utile si bine structurata, asta este prima pagina care imi place, singura pe care nu as schimba-o si pagina care consider ca e cea cu impactul ce mai pozitiv asupra mea. Pagina asta ma face sa vreau sa merg in Straja, sa-mi iau o placa si sa invat sa ma dau pe partie cu placa (asta avand in vedere ca nu stiu nici cu schiurile si nici cu placa sa ma dau, nu inca 😀 ).

In loc de pagina cazare eu as spune Preturi, as pune in plus si posibilitatea rezervarii camerelor direct pe aceasta pagina. De ce? Simplu, oamenii sunt mai lenesi si din 2-3 click-uri vor sa rezolve tot. Daca au dat un prim click pe pagina cu preturi, al doilea va fi pe butonul de rezervare din aceeasi pagina. Rezultatul: rezervare rapida si comoda, presto! 😀

Sala de conferinta pare a fi o sala goala, nu prea amenajata pentru conferinte, doar pt. cursuri si jocuri de/cu copii, eu unul as pune acolo fotografii cu scaunele goale, aranjate in diverse moduri (arata modularitatea salii), cu proiectii pe pereti (cam toti cauta sali dotate cu proiectoare) si cateva poze cu oameni (adulti) participand la o prezentare.

Cand vine vorba de restaurant si mancare, gurmandul din mine apreciaza pozele cu mancare, dar totodata ele nu prea merg cand e vorba de o sala, ele merg eventual la partea de meniu, daca ar fi si meniul, sau exemple din el, mentionat, ar fi ideal.

Pagina de parteneri nu prea isi are rostul, partenerii respectivi sunt buni de reclama, adica sa o plateasca 😀 (da, sunt putin rau la faza asta, dar de ce sa beneficieze de reclama gratis? Sunt brand-uri mari, cunoscute, putem eventual sa ii recomandam ca si clienti, asta in cazul in care au fost).

Cand vine vorba de blog, well, aici am gasit doar doua articole (sau trei daca ma uit in bara din dreapta), din pacate acestea coincid cu informatiile oferite pe “landing page” si asta nu ma ajuta, nu ma incanta si sunt complet redundante. Eu unul as face asa: pe blog as scrie povestile oamenilor, as pune poze de la diverse evenimente, as posta informatii legate de partii, de zona, legende, exemple de cantonament in Straja, sejururi la Straja, schi in Straja, etc.

Si pentru ca nu am facut acest review fara un scop, il impartasesc, este, precum era de asteptat, o proba in cadrul Super Blog 2013.

No Comments

Leave a Comment

Please be polite. We appreciate that.
Your email address will not be published and required fields are marked

Connect with Facebook


*