Voyo vs. the rest of the world

Da, m-am inspirat din Scott Pilgrim vs. the Wolrd si nu mi-e teama sa o spun. Dar sa revin la titlu inainte ca sa va razganditi si sa plecati de aici :P. Asadar, Media Pro, prin intermediul voyo.ro incearca sa ofere continut in mod legal intr-o piata in care continutul legal nu este prea de succes.

Am vazut ca tot mai multa lume se agita, s-au creat canale, pagini, conturi, etc. pe care se promoveaza boicotarea si/sau inchiderea voyo.ro. Nu sunt de acord cu astfel de manifestari din mai multe motive: primul este acela ca nu se poate ca industria cinematografica sa traiasca din nimic. Al doilea motiv este acela ca pe langa munca depusa pentru turnarea unui film/serial se mai cheltuie o suma frumusica pentru promovarea filmului.

Acum, trebuie sa recunosc, sa nu fiu ipocrit, si eu am utilizat site-uri gen vplay.ro pentru a urmari anumite seriale care la noi in tara nu sunt sau sunt date dar cu minim 2-3 ani in urma (inclusiv subiectele glumelor expira in acest timp, daramite substratul glumelor). Cu toate astea, daca gasesc continutul care il doresc cu plata si pot astfel sa fiu legal, bineinteles daca si imi permit, atunci il achizitionez. Imi pare normal si de aceea si fac asa.

Multi stiu ca imi place sa merg la cinematograf, iata acesta este inca un motiv important, si anume faptul ca stiu sigur ca pretul pe care il platesc se va reflecta in cecul ce il primeste productorul, regizorul precum si actorii. Da, stiu, sunt o multime de intermediari, da’ pana la urma cei ce au muncit sunt rasplatiti pe masura muncii si pot spune cu mandrie ca si eu am contribuit acolo.

Asadar, hai sa nu sarim pe voyo.ro pentru simplul fapt ca vor sa intram in legalitate. Sa sarim pe ei pt. scandalul creat, pentru campania de imagine si publicitatea gratis ce au obtinut-o astfel. Sa sarim si sa le cerem sa ne ofere cat mai multe din serialele de succes de acum, aduse la zi, cu arhive si modalitati de a urmari la ce episod ai ramas, etc. Evident cand cerem aceste lucruri sa le cerem, neaparat, la un pret decent, care sa si-l poata permite cat mai multa lume si nu doar aceia care castiga salarii de peste 2000 lei.

Concluzia: sunt pro voyo.ro, da’ cu limite si sunt si pro site-urilor gen vplay.ro, din nou, cu limite. Pe scurt, tin cu ambele tabere, in egala masura :D.

2 Comments

Florin Ruşanu

about 5 years ago

Deci ai zis nimic?

Adrian din Arad

about 5 years ago

Florine, am zis ca nu-s de acord cu modul in care isi fac publicitate cu scandalul asta. Apoi am zis ca is de acord sa platesc un abonament la ei atat timp cat au serialele la zi. Filme imi iau de pe iTunes si merg la cinematograf. Am zis ca is pro plata pt. ca actorii si regizorii trebuiesc rasplatiti pt. munca lor. Sau iti pare tie ca nu am scris asta?

Leave a Comment

Please be polite. We appreciate that.
Your email address will not be published and required fields are marked

Connect with Facebook


*